شبکههای اجتماعی زیادی در جهان وجود دارند که از آنها برای ارتباطات استفاده میکنند، یکی از محبوبترین این شبکهها لینکدین است. البته این نرم افزار، فقط برنامهای برای ایجاد ارتباط با دیگران نیست. لینکدین به شیوهای طراحی شده که بتوانید از آن برای برندینگ و فروش استفاده کنید. حتی میتوانید در آن دیدگاههای مختلف درباره موضوعات را خواند یا کار جدید پیدا کرد. برای همین است که امروزه افراد زیادی مشغول شغل ادمین لینکدین هستند تا به بیزنسها کمک کنند نهایت استفاده را از این برنامه ببرند. ولی به چه شکلی؟ در ادامه همراهمان باشید تا آموزش کار با لینکدین را بگوییم.
اصطلاحات و بخشهای مختلف لینکدین
قسمت ارتباطات من (My Network) در لینکدین
افرادی که با آنها در ارتباط هستید در این بخش قرار دارند. در این بخش میتوانید برای افراد جدید درخواست دوستی بفرستید.
قسمت شغلها (Jobs) در لینکدین
در لینکدین میتوانید فرصتهای کاری را با توجه به حقوق، محل کار و غیره جستجو کنید و برای آنها رزومه ارسال کنید.
پیامها (Messaging) در لینکدین
مثل هر شبکه دیگری، در این سوشیال مدیا امکان ارسال پیام برای دیگران وجود دارد که در این بخش میتوانید آن را ببینید.
اعلانها (Notifications) در لینکدین
در بخش نوتیفیکیشن میتوانید فعالیتهای دیگران مثل لایک کردن و کامنت گذاشتن را مشاهده کنید. همچنین اگر شخصی به صفحه شما آمده باشد، در این قسمت نشان داده میشود.
حساب کاربری (Profile) در لینکدین
در این بخش میتوانید اطلاعات شخصی حساب خودتان را مشاهده و در صورت لزوم آنها را ویرایش کنید.
عنوان (Headline) در لینکدین
در این بخش میتوانید توضیحات مختصری درباره خودتان بنویسید.
جایگاه شغلی فعلی (Current Position) در لینکدین
در صورتی که شاغل هستید، میتوانید در این بخش درباره کارتان بنویسید.
تحصیلات (Education) در لینکدین
این قسمت مربوط به تحصیلات است که در آن باید مدرک تحصیلی یا کلاسهای آموزشی خود را بنویسید.
خلاصه (Summary) در لینکدین
در این بخش میتوانید درباره خودتان اطلاعات بیشتری بنویسید.
تجربه کاری (Experience) در لینکدین
این قسمت مربوط به سابقه کار شما است. در صورتی که سابقه کار دارید در این قسمت میتوانید آن را بنویسید تا احتمال همکاری با شما بیشتر شود.
تأییدیهها و مهارتها (Skills & Endorsements) در لینکدین
در این بخش لازم است هر گونه مهارت و ویژگی کاری یا غیر کاری که دارید را بنویسید. این کار باعث افزایش دیدن میشود و شانس همکاری را بالا میبرد.
توصیهها (Recommendations) در لینکدین
بخش توصیهها دارای دو قسمت مختلف است. در قسمت اول توصیههایی که شما برای دیگران نوشتید، نشان داده میشود و بخش دوم توصیههایی است که دیگران برای شما نوشتند.
دستاوردها (Accomplishments) در لینکدین
اگر در دوره خاصی شرکت کردید یا اینکه دستاورد خاصی دارید، مثلاً یک شرکت دارای اینماد است. میتوانید در این بخش آنها را بنویسید.
علاقهمندیها (Interests) در لینکدین
در این قسمت لازم است که علاقهمندیهای خود مثل شرکت و کاری که به آن علاقه دارید را اضافه کنید.
تمام فعالیتها (All activity) در لینکدین
هر کاری که در لینکدین معرفی کرده باشید در این بخش نمایش داده میشود. برای مثال مطالبی که لایک کردید یا برای آنها کامنت گذاشتهاید را نشان میدهد. برای استفاده از تمامی امکانات لینکدین، خرید اکانت پرمیوم لینکدین LinkedIn Premium پیشنهاد میشود.
مطلب (Posts) در لینکدین
احتمالاً با خواندن اسم این بخش متوجه شدید که چی هست. در این بخش میتوانید محتوا جدید را با حداکثر 1300 کاراکتر به اشتراک بگذارید. متن منتشر شده در این بخش به صورت کلی لحن دوستانهتری نسبت به محتوا مقالات دارد. موتور جستجو مطالب این بخش را نشان نمیدهد.
مقالهها (Articles) در لینکدین
در این قسمت میتوانید مقالات جدید را به اشتراک بگذارید. این محتوا محدودیت کلمه ندارند و در نتایج موتورهای جستجو نشان داده میشوند.
ارتباطات (Connections) در لینکدین
اگر به فردی درخواست دوستی داده باشید و فر قبول کرده باشد یا اینکه فردی به شما درخواست دوستی داده و قبول کردید، در این بخش نشان داده میشود.
دنبال شوندگان (Followers) در لینکدین
منظور افرادی است که شما را دنبال میکنند.
دنبال کنندگان (Following) در لینکدین
افرادی که شما آنها را دنبال میکنید در بخش Following هستند.
دنبال نکردن (Unfollow) در لینکدین
اگر فردی را فالو کردید؛ ولی دیگر قصد دیدن محتوا آن را ندارید، او را Unfollow کنید.
آموزش کار با لینکدین
در ابتدا لازم است بدانید که لینکدین دارای دو حساب تجاری و شخصی است که برای استفاده از تمام ویژگیهای حساب تجاری، باید اشتراک آن را تهیه کنید. در ادامه مراحل استفاده از لینکدین را آوردیم:
1. دانلود و نصب برنامه لینکدین
اولین مرحله، دانلود این نرم افزار است. تا جایی که ممکن است آن را از گوگل پلی و اپل استور دانلود کنید. اگر امکانش نیست، linkedin را از یک سایت معتبر دانلود کنید. دانلود از سایتهای غیر معتبر باعث ویروسی شدن و پایین آمدن سرعت سیستم میشود. بعد از دانلود برنامه، آن را نصب و باز کنید.
2. ثبت نام در لینکدین
بعد از وارد شدن به برنامه لازم است که در برنامه حساب کاربری بسازید.
3. عکس گذاشتن در لینکدین
بعد از نصب و آشنایی با همهی گزینههای تایم لاین لینکدین، نوبت شروع به کار کردن با آن است. انتخاب عکس مناسب برای پروفایل میتواند بازدید شما را 14 برابر بیشتر کند. همچنین باعث میشود که افراد به شما اعتماد کنند. همچنین عکس اولین راه تأثیر گذاشتن بر افراد است. همچنین عکسهای جذاب ممکن است برای همیشه در ذهن مشتری بمانند. پس بهتر است از یک طراح عکس یا عکاس کمک بگیرید.
4. انتخاب موقعیت مکانی و صنعت در لینکدین
در این مرحله لازم است موقعیت مکانی و زمینه کاری خود را انتخاب کنید.برای این کار علامت مداد را در سمت راست صفحه لینکدین انتخاب کنید و صنعت و موقعیت مکانی خود را وارد کنید.
5. شخصی سازی آدرس اینترنتی در لینکدین
بعد از ساختن اکانت لینکدین یک url اینترنتی مخصوص لینکدین به شما داده میشود. مرورگرها از این آدرس برای پیدا کردن افراد استفاده میکنند. اگر این آدرس را شخصی سازی نکنید، ترکیبی از نام و برخی اعداد و حروف خواهد بود. برای این کار گزینه Edit your public profile را بزنید و در سمت راست بالای صفحه url خود را تغییر دهید. سعی کنید از نام و نام خانوادگی یا کلمههای رسمی استفاده کنید.
6. معرفی خود در لینکدین
یک خلاصه خوب از شما میتواند در دیده شدنتان تأثیر خوبی بگذارد. در این قسمت باید موقعیت مناسب خودتان را بنویسید، ارتباطات برند را تقویت دهید و از کلمات کلید مربوط به کارتان استفاده کنید. شما در این بخش میتوانید 2000 کاراکتر بنویسید. سعی کنید موارد مهم را بگویید و بعد با توجه به بازخوردها آن را ویرایش کنید.
7. تشریح کردن تجربیات در لینکدین
برای تکمیل بخش تجربیات، خلاصهای از ویژگی و سابقه کارتان بنویسید و به کلمه کلیدیها توجه کنید تا بهتر دیده شوید. برای مثال صفحهای که از کلمه کلیدی که افراد جستجو میکنند، بیشتر استفاده کرده باشد در نتایج جستجو جایگاه بالاتری دارد. کامپیوترها باهوش نیستند که بهترین محتوا را برای شما نشان بدهند. بلکه با جستجوی یک عبارت، صفحهای را به شما نمایش میدهند که حاوی مقدار بیشتری از آن کلمه باشد.
8. حداقل 5 مهارت اضافه کنید
شما میتوانید در لینکدین 50 تا مهارت اضافه کنید. هر چه مهارتهای بیشتری را وارد کنید، در نتایج جستجو بیشتری اسم شما نمایش داده میشود. مثلاً شرکتی ممکن است به یک فروشنده و شرکتی دیگر به یک مشاور فروش نیاز داشته باشد، از هر دو واژه استفاده کنید تا در جستجوهای بیشتری نمایش داده شوید. این احتمال استخدام شدن را خیلی بیشتر میکند. برای نوشتن، ویرایش و حذف مهارتها لازم است اول روی گزینه Add a new skill در گوشه سمت راست بخش مهارتها کلیک کنید.
برای ویرایش هر مهارت، روی ابزار قلم و برای حذف روی گزینه x بزنید. همچنین با کلیک روی 4 خط افقی، ترتیب نمایش مهارتها را تغییر دهید. برای اینکه لیست مهارتهای شما خوب باشد، لازم است که به صفحات افراد دیگر نگاه کنید و مواردی که به نظرتان جذاب است را خودتان هم بنویسید. یا به آگهیهای استخدام توجه کنید تا متوجه شوید چه مهارتهایی برای کارفرمایان مهم هستند.
9. قسمت مربوط به تحصیلات
در بالا گفتیم که این بخش در کجا قرار دارد. ولی در پر کردن آن لازم است به چند نکته توجه کنید:
- وقتی نام دانشگاه یا دانشکده را مینویسید، در فهرست پیشنهادی گزینه مورد نظر را انتخاب کنید تا نماد دانشگاه نشان داده شود. نماد جذابیت بصری ایجاد میکند و صفحهتان را معتبرتر میکند.
- تخصصهای خود را بنویسید تا کلمات کلیدی بیشتر تکرار شوند. این کار باعث افزایش احتمال دیده شدن میشود.
10. کانکشن در لینکدین
لازم است که بیش از 50 کانکشن حرفهای داشته باشد. برای ایجاد شبکه ارتباطی بهتر میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
دعوت از مخاطبان ایمیلی
در بالای صفحه گزینه My Network را انتخاب کنید. اگر ایمیل داشته باشید، میتوانید مخاطبان آن را همگام سازی کنید. بعد از این کار افرادی که در ایمیل شما و لینکدین مشترک هستند، نشان داده میشوند. میتوانید هر فرد این لیست را علامت بزنید و دنبال کنید. یا اگر فردی هنوز وارد لینکدین نشده، آن را دعوت کنید.
11. پذیرش یا رد درخواست دیگران در لینکدین
شما میتوانید درخواست دیگران را قبول و رد کنید. در ساخت شبکههای اجتماعی دو فلسفه محافظه کار و لیبرال مطرح است. فلسفه محافظه کار میگوید فقط با همکاران و افراد قابل اعتماد کانکشن بسازید. ولی در دنیای فروش، این فلسفه به درد نمیخورد. هر چه کانکشن بیشتری داشته باشید، موفقتر میشوید. کانکشن زیاد باعث میشود مشتریان به شما اعتماد کنند و بسیاری از این افراد به مشتری شما تبدیل شوند. نظریه لیبرال میگوید با افرادی کانکشن بسازید که در آینده برای شما سودمند باشند.
12. روشن کردن گزینه Let recruiters know you’re open
برای اینکه احتمال دیده شدنتان را بالا ببرید، این روش بهترین است. برای این کار:
- گزینه Jobs و Career interests را به ترتیب انتخاب کنید
- گزینه Let recruiters know you’re open (به معنای «در دسترس بودنتان به اطلاع استخدامکنندگان برسد») را بزنید
- در قسمت Note توضیح دهید که چی میخواهید
- همهی گزینهها را پر کنید.
ایجاد اعتماد در لینکدین
بعد از اینکه حساب کاربری خود را ساختید و کارتان را شروع کردید، نوبت ارتباط با دیگران است. وقتی که بیش از 500 کانکش حرفهای داشته باشید، در زمینه کاریتان برجسته میشوید. ولی فقط دنبال کانکشن نباشید، افرادی را انتخاب کنید که برای شما سودمند باشند و در آینده بتوانید به آنها بفروشید. برای همین هنگام ارسال درخواست یادداشت کوتاهی درباره خودتان و دلیل دنبال کردن فرد بنویسید. این باعث میشود که درخواست به نوعی شخصی سازی و احتمال قبول شدن بیشتر شود.
بعد از قبول درخواست، روابط را ایجاد کنید. پستهای آنها را لایک کنید، دربارهشان نظر بدهید. حتی میتوانید به آنها پیام بدهید و کمی با آنها حرف بزنید. یادتان باشد که اگر در شبکه خودتان فعالیتی برای ایجاد ارتباط با دیگران نداشته باشید، رشد نمیکنید.
چطور به کمک لینکدین در مصاحبه شغلی پذیرفته شویم؟
برای اینکه کارفرما شما را استخدام کند، لازم است که جذب نوشتههای شما شود. برای جلب رضایت کارفرما باید 3 زمینه کاری، اقدامات و نتایج را به خوبی پوشش دهید. برای تکمیل خوب این بخشها باید به سوالات زیر جواب دهید:
- شرکت شما چه کاری میکند؟
- اندازه آن چقدر است؟
- تمرکز اصلی شغلتان روی چیست؟
- تا الان با چه موانعهایی برخورد کردید؟
- چه اهدافی دارید؟
- تا به حال با چه موانعی برخورد کردهاید؟
- چه اهدافی را مد نظر دارید؟
درباره اقدامات باید کارهایی که انجام دادید را با جزئیات بگویید. اگر قبلا تجربه کار تیمی نداشتهاید در این متن از مهارت مشارکت خودتان بگویید. در نوشتن متن خیلی دقت کنید، اگر متن جذاب نباشد کسی تا آخر آن را نمیخواند. آخرین چیزی که باید در این بخش بنویسید نتایجی است که به دست آوردید. به زبانی سادهتر مزیت رقابتی شرکتتان را بیان کنید. اگر این بخش جذاب باشد، احتمالاً به مصاحبه دعوت میشوید. حالا باید کارفرما را متقاعد کنید که استخدامتان کند.
چگونه در لینکدین بهتر دیده شویم؟
- در گروههای لینکدین عضو شوید
- مطالب و پستهای مرتبط با حوزه کاری را به اشتراک بگذارید
- هر کسی را تایید نکنید
- هر پستی را لایک نکنید
- سابقه کاریتان را بنویسید
- وارد کردن تحصیلات
- استفاده از کلمه کلیدی در بخشهای متفاوت
- مهارتهایتان را کامل کنید
- کانکشن زیاد، معتبر و سودآور داشته باشید.
- داشتن گروه کاری
- افزایش فعالیت
- صفحه بیزنستان را شخصی نکنید
- فعال کردن گزینه Let recruiters know you’re open
اهمیت اکانت لینکدین
یکی از محبوبترین ابزارها برای برقراری ارتباط به صورت آنلاین، لینکدین است. این برنامه دارای محبوبیت جهانی زیادی است. ولی بیشتر محبوبیت این برنامه به خاطر سوشیال مدیا بودن، نیست. بلکه به خاطر کاربردی بودن است. با کمک لینکدین میتوانید کار یا مشتری پیدا کنید یا اینکه بیزنستان را توسعه دهید. ولی این کار به همین سادگی هم نیست. در بالا همه چیز درباره آموزش کار با لینکدین را آوردیم، چنانچه نیاز به راهنمایی در این زمینه داشتید، سایت اکانت بازار به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات و پشتیبانی است. همچنین میتوانید اکانت لینکدین پرمیوم را به صورت کاملا قانونی از بهترین سایت خرید اکانت پرمیوم خریداری نمایید.